Wilt u informatie?
Neem dan vrijblijvend contact op.
Wij staan u graag te woord.

Spreekbeeld Consultancy
Heiligestraat 18 
4001 DM Tiel

M: +31 (0)6 10 05 93 23
E: info@spreekbeeld.nl

Achtergrondinformatie
Spreekbeeld voldoet aan de richtlijnen.
Spreekbeeld sluit aan bij-, en past binnen de richtlijnen van ‘Het protocol leesproblemen en dyslexie’ (Wentink, Verhoeven & van Druenen 2008/2010). In het artikel ‘Risicokleuters helpen’ (A.E.H. Smits) in het tijdschrift voor Remedial Teaching 2000/3 wordt Spreekbeeld genoemd als een zeer geschikt middel voor het gecombineerd oefenen van letters en klanken in de voorschotbenadering van kleuters en als een goed toepasbaar een veelzijdig middel om letters aan te leren.

Spreekbeeld in wetenschappelijk onderzoek
Spreekbeeld heeft ook academische aandacht gekregen. De methodiek was het object van wetenschappelijk onderzoek binnen de opleiding Orthopedagogiek van de Universiteit Utrecht. De resultaten bleken significant ten voordele van Spreekbeeld. Spreekbeeld werd ook beschreven in de publicatie ‘Effecten op lezen, spellen en psychosociaal functioneren’ (2010); Een onderzoek van de Universiteit van Nijmegen naar de effectiviteit van De Leespoli.

De auteur van Spreekbeeld
Yvonne Vonk deed in de afgelopen jaren volop praktijkervaring op met kinderen die moeilijk leren lezen en spellen. Zij was als schoollogopedist werkzaam bij GGD Rivierenland en op diverse scholen in Regio Rivierenland. Tegenwoordig is ze als gespecialiseerd logopedist-dyslexiespecialist werkzaam binnen De Leespoli Tiel waar zij kinderen behandelt met (ernstige) taal-, leesleer-, en spellingproblemen en of dyslexie.
Vanuit de vraag waarom sommige kinderen moeite hebben met het benoemen en onthouden van de letters ontwikkelde Yvonne in de loop der jaren Spreekbeeld. Een heldere en zeer toegankelijke multisensoriële methodiek waarmee kinderen in korte tijd op een plezierige manier grote vorderingen kunnen maken.